'Ik kende FC Utrecht van de PlayStation en van toen Zuidam hier nog speelde'

'Ik kende FC Utrecht van de PlayStation en van toen Zuidam hier nog speelde'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 19:36wo 12-02-2020 om 19:36

FC Utrecht toverde één week na het sluiten van de transfermarkt nog een konijn uit de hoge hoed: met Lamine Sané kwam er een 35-voudig international van Senegal naar de Domstad. Sané zat sinds de jaarwisseling zonder club, maar had diverse opties, verzekert hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Zijn laatste wedstrijden speelde hij eind 2019 voor het Amerikaanse Orlando City, daarna was het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ik had opties in Turkije en China, maar het project hier was beter voor me", aldus de 32-jarige centrale verdediger in gesprek met het AD. FC Utrecht kende hij overigens alleen van naam. "Van de PlayStation", reageert hij desgevraagd. "En in de tijd dat Jordy Zuidam (directeur voetbalzaken van FC Utrecht, tussen 1998 en 2000 en tussen 2002 en 2005 actief als middenvelder, red.) speelde, had ik er al eens van gehoord."

Tijdens het bekerduel met Go Ahead Eagles van donderdagavond zou hij zijn officiële debuut kunnen maken. Sané is naar eigen zeggen direct inzetbaar, ondanks zijn korte periode in between clubs. "ik ben fit gebleven met een eigen trainer. Ik zit niet ver onder het niveau. Alleen qua wedstrijdritme."

FC Utrecht gaat donderdag vanaf 18.30 uur met Go Ahead strijden om een halve finaleplek in de KNVB Beker. Tijdens de vorige ronde werd er gewonnen bij FC Eindhoven, maar viel aanvoerder Willem Janssen uit met een ernstige knieblessure: daardoor is Sané uiteindelijk aangetrokken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws