Bazoer: 'Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar weinig over'

Bazoer: 'Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar weinig over'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 08:47za 15-02-2020 om 08:47

De carrière van Riechedly Bazoer heeft de afgelopen jaren schade opgelopen. De middenvelder verdiende bij Ajax een toptransfer naar VfL Wolfsburg, maar in Duitsland brak hij nooit door. Ook bij FC Porto en FC Utrecht kwam het er niet uit. Inmiddels zit Bazoer op de bank bij Vitesse, dat hem kocht van Wolfsburg.

Bazoer brak op zijn achttiende door bij Ajax. Waar het is misgegaan kan hij niet zeggen. "Het voetballeven van een jonge speler zit vol met valkuilen", vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

"Dat heb ik zeker zelf zo ervaren. Toen ik jong was, ging alles vanzelf. Doorbreken bij Ajax, debuteren in Oranje. Het was gewoon een flow", zegt Bazoer, die in Amsterdam vertrouwen van iedereen voelde en alles aangereikt kreeg. "Gelukkig heb ik een oudere broer die me intensief begeleidt en mij met beide benen op de grond houdt. Maar dan nog doet het wel iets met je als jonge speler. Iedereen wil wat van je, die populariteit was voor mij continu voelbaar. Ik had opeens heel veel vrienden en alles zat mee."

Daarna ging het mis voor Bazoer, die plots geen basisspeler meer was en zijn stempel niet meer kon drukken. "Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar heel weinig over. Het was een nieuwe situatie voor mij en daar ging ik als jong talent niet altijd even goed mee om."

Bazoer ging naar eigen zeggen niet altijd goed met teleurstelling om. "Ik heb echt moeten leren dat een goede wedstrijd spelen leuk is, maar dat je er de volgende wedstrijd wéér moet staan. Anders is iedereen die ene goede wedstrijd alweer vergeten." Hij wijst echter niet alleen naar zichzelf, maar ook naar situaties. "Ik ga trainers niet de schuld geven, je moet het als speler zelf afdwingen. Maar goed, dan speelde ik weer, werd ik zelfs talent van de maand in de Bundesliga, om vervolgens bij de volgende trainer weer op de bank te zitten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws