Van de Beek wil nieuw Europees succes: 'Iedereen heeft dat in zijn achterhoofd'

Van de Beek wil nieuw Europees succes: 'Iedereen heeft dat in zijn achterhoofd'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 07:51di 18-02-2020 om 07:51

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 07:57di 18-02-2020 om 07:57

Donny van de Beek ziet dat Ajax enorme stappen heeft gemaakt sinds zijn eigen debuut voor de hoofdmacht. De middenvelder hoopt dan ook dat Ajax dit seizoen opnieuw ver kan komen in Europa.

"Heel bijzonder", noemt Van de Beek het voor de camera van Ajax TV dat hij onderdeel kan zijn van de succesvolle lichting die Ajax op dit moment heeft. "Als je zag toen ik net bij het eerste kwam en nu… dan hebben we hele groten stappen gemaakt. Met veel jongens uit de eigen de eigen opleiding die zijn doorgebroken. Daar kunnen we trots op zijn als club."

Na de uitschakeling in de Champions League, waarbij Ajax volgens Van de Beek ook wat pech had, moeten de Amsterdammers zich nu op de Europa League richten. Van de Beek maakte in 2017 al eens de finale mee met Ajax, dat destijds verloor van Manchester United. "Toen zat ik er net tegenaan en ik maakte m'n minuten. Dat was wel echt heel bijzonder. Het leefde ook in het team en de supporters vonden het geweldig dat we zo ver kwamen. Iedereen heeft dat nog wel in zijn achterhoofd."

Van de Beek weet echter ook dat een nieuwe finaleplaats alles behalve vanzelfsprekend is. Ajax treft donderdag voor het eerst Getafe, dat direct een zware tegenstander is. "Dat is gewoon een sterke tegenstander die een heel goed seizoen heeft. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstijd kijken en dat begint in de eerste ronde. We gaan alles geven om zo ver mogelijk te komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws