'El Sierd' waarschuwt Ajax: 'Drie Uruguayanen bij Getafe, berg je dan maar in'

'El Sierd' waarschuwt Ajax: 'Drie Uruguayanen bij Getafe, berg je dan maar in'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 16:31di 18-02-2020 om 16:31

Sierd de Vos waarschuwt Ajax voor Getafe, de tegenstander in de knock-outfase van de Europa League aanstaande donderdag. De Spanjaarden spelen hard voetbal onder trainer José Bordalás, volgens De Vos 'een kleine Mourinho'.

Getafe doet er alles aan om de tegenstander niet te laten winnen, weet De Vos. "Hij is in alles een kleine Mourinho", zegt 'El Sierd' tegenover Ajax Showtime. "Hij gaat er niet vanuit om het publiek te vermaken. Nee, hij wil voorkomen dat de tegenstander wint. Dat zit in de hele spelopvatting van zijn ploeg."

Getafe speelde afgelopen weekend tegen Barcelona en verloor met 2-1. In die wedstrijd gingen de spelers van de club uit een buitenwijk van Madrid veelvuldig in de fout. "Het is hun manier van spelen", legt de commentator van Ziggo Sport uit. "Het interesseert ze niet dat er dertig overtredingen worden gemaakt en het niet mooi uitziet. Ze doen er alles aan om de tegenstander niet zijn normale voetbal te laten spelen. Dat moet een waarschuwing zijn voor Ajax."

De drie Uruguayanen die Getafe onder contract heeft staan moeten nog een extra dimensie toevoegen aan het harde Spaanse team. "Als je er eentje hebt, zorgt dat er al voor dat je een oorlogszuchtig elftal hebt. Maar met drie Uruguayanen.. berg je dan maar in. Ik zou zeggen: helm op!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws