Chelsea wordt gekleineerd door Bayern en mag alvast afscheid nemen van Europa

25-02-2020 22:50
56

Het Champions League-tweeluik tussen Chelsea en Bayern München lijkt na de heenwedstrijd al beslist. Der Rekordmeister bleek een paar maten de groot voor de groepsgenoot van Ajax en verliet Stamford Bridge met een niet eens geflatteerde 0-3 overwinning.

Bayern was van meet af aan de betere partij, maar Chelsea werd in de eerste helft op de been gehouden door de 38-jarige doelman Willy Caballero. De Argentijn moest na één minuut al in actie komen op een inzet van Thomas Müller en hield ook Robert Lewandowski tot twee keer toe van scoren. Eén keer werd hij gepasseerd door de achterwaarts koppende Müller, maar de lat redde Chelsea.

De thuisploeg deelde een paar speldenprikjes uit en Marcos Alonso was het dichtst bij een doelpunt. In de tweede helft was het echter snel gebeurd met The Blues: Bayern liep in een tijdsbestek van vier minuten uit naar 0-2. Scherpschutter Lewandowski schitterde ditmaal in de rol van aangever en bereidde beide treffers van Serge Gnabry voor. Gnabry kreeg kort daarna nog de kans op een zuivere hattrick, maar schoot over.

Het beslissende gat was echter geslagen en in de slotfase werd het alleen maar erger voor de thuisploeg. Lewandowski kon een kwartier voor tijd alsnog zijn goaltje meepikken na een splijtende demarrage over links van Alphonso Davies: 0-3. De Pool moest kort daarna een klap van Alonso incasseren: de Spanjaard kreeg aanvankelijk slechts geel, maar moest na tussenkomst van de VAR alsnog douchen en zal de return in Zuid-Duitsland moeten missen. Het treffen op woensdag 18 maart lijkt echter niets meer dan een formaliteit te zijn.