De Cler tipt Ajax: 'Logisch dat hij genoemd wordt als vervanger van Tagliafico'

De Cler tipt Ajax: 'Logisch dat hij genoemd wordt als vervanger van Tagliafico'

01-03-2020 09:05
136

Ajax en AZ staan zondagavond 20:00 uur tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Interessant wordt vooral de vergelijking tussen de twee linksbacks, Nicolás Tagliafico en Owen Wijndal, zo denkt Tim de Cler. De voormalig AZ-verdediger ziet in Wijndal een uitstekende opvolger van Tagliafico, mocht die na dit seizoen vertrekken.

De Cler is in aanloop naar de topper tussen Ajax en AZ lovend over Tagliafico. "Die laat al een hele lange periode zien dat het gewoon een hele betrouwbare, goede linksback is", begint De Cler in gesprek met Voetbal International. "Zeker vorig jaar in de Champions League heeft hij hele goede wedstrijden gespeeld. Die is net even een stapje verder dan Sergiño Dest. Tagliafico gaat aan het einde van het seizoen waarschijnlijk een stap maken."

Mocht Tagliafico daadwerkelijk vertrekken uit Amsterdam is het aan Ajax om een goede vervanger te halen. De Cler denkt dat de linksback van tegenstander AZ van vanavond een meer dan reële optie is. "Wijndal doet het ontzettend goed, is jong en heeft heel veel toekomst. Het is niet zo gek dat hij genoemd wordt als eventuele opvolger van Tagliafico, dat is meer dan logisch", sluit De Cler af.