Perez speculeert: 'Ik denk dat Real Madrid een clausule heeft bij Van de Beek'

Perez speculeert: 'Ik denk dat Real Madrid een clausule heeft bij Van de Beek'

01-03-2020 20:15 Laatste update: 20:21
22

Het is de vraag of Donny van de Beek na dit seizoen Ajax gaat verruilen voor Real Madrid. Volgens Kenneth Perez, oud-speler van de Amsterdamse club, ziet de Spaanse grootmacht mogelijk af van een miljoenentransfer.

Ajax en Real Madrid zouden vorig jaar een principe-akkoord hebben bereikt over een transfersom van ruim 55 miljoen euro, maar dat betekent niet dat Van de Beek volgend seizoen sowieso in Estadio Santiago Bernabéu speelt. Perez voorziet een addertje onder het gras.

"Ik denk dat Real Madrid hem al gekocht heeft, maar er een clausule is waarin staat dat ze voor een bepaalde datum nog van hem af kunnen, voor een bepaald bedrag", speculeert de analist bij FOX Sports. "Ik heb het gevoel dat ze Pogba liever willen hebben, maar dat Van de Beek een optie is als hij onhaalbaar is."

Perez is wel positief over de ontwikkeling die Van de Beek doormaakt. "Ik vind dat hij nog steeds wel de logische dingen doet, ondanks de crisis bij Ajax, of hoe je het ook wil noemen. Heel veel spelers doen dat niet."

In het Europa League-tweeluik tegen Getafe was Van de Beek echter zichzelf niet, vindt Perez. "Hij heeft in de twee wedstrijden tegen Getafe geen reclame voor zichzelf gemaakt. Zeker niet met zijn gedrag in de thuiswedstrijd, toen hij zich echt uit de tent liet lokken. Voetballend nam hij de ploeg wel op sleeptouw, maar hij vertoonde zulk raar gedrag."