Vernietigend De Jong-oordeel: 'Verdwijnt in dezelfde irrelevantie als Coutinho'

Vernietigend De Jong-oordeel: 'Verdwijnt in dezelfde irrelevantie als Coutinho'

04-03-2020 12:53
112

Er klinken steeds meer kritische geluiden vanuit Spanje over de prestaties van Frenkie de Jong. In El País staat deze week een vernietigend stuk over de middenvelder van FC Barcelona.

De krant schrijft dat alle kwaliteiten die De Jong toegeschreven werden inmiddels 'teruggedraaid zijn door de realiteit'. 'Zijn jeugd is getransformeerd in naïviteit en zijn vaardigheiden in banale retoriek', aldus El País. Zijn optreden in de Clásico (2-0 verlies) was voor de krant de druppel.

Wedden

Meer odds

'Het is moeilijk te accepteren dat dit ongelooflijke talent in dezelfde irrelevantie verdwijnt als André Gomes of Coutinho, voorgangers van de Nederlander en mislukte opvolgers van Andrés Iniesta, wiens magnitude in Barcelona alsmaar groter wordt', vervolgt de krant.

'Er is nog geen definitief oordeel over de Nederlander, waarschijnlijk vanwege de onverwachte afstand tussen de verwachtingen die hij creeërde en de prestaties die hij laat zien. Maar als hij de speler is die hij zegt dat hij is, dan moet hij het wel heel snel gaan laten zien. Zoals het nu gaat, blinkt hij alleen uit in irrelevantie', besluit El País.