'Zou het als Rotterdammer geweldig vinden om in mentorrol bij Feyenoord te werken'

'Zou het als Rotterdammer geweldig vinden om in mentorrol bij Feyenoord te werken'

06-03-2020 07:36 Laatste update: 09:53
22

Hans de Koning geldt misschien wel als één van de meest bescheiden trainers in de voetbalwereld. De huidige trainer van VVV-Venlo neemt het voor lief dat hij daardoor wellicht niet bij bepaalde Eredivisie-clubs aan de slag kan gaan.

In gesprek met het Algemeen Dagblad krijgt De Koning de vraag of zijn bescheidenheid de voornaamste reden is dat hij vooral in de Jupiler League en later Keuken Kampioen Divisie actief was. "Moet ik me dan anders voordoen dan ik ben? Ik ga niet roepen hoe geweldig ik ben. 'Wil je dan nooit hoofdtrainer van Feyenoord worden?', wordt me weleens gevraagd. Joh, denk ik dan, die gaan me heus niet halen. Zelf zie ik dat overigens eerder als realisme."

De Koning geeft aan dat hij bijvoorbeeld nooit te zien zal zijn op de tribunes bij een club waar een collega-trainer op de schopstoel zit. "Nou, als dat betekent dat ik niet bij een bepaalde Eredivisie-club aan de slag kan, dan is dat maar zo. Ik ben liever een goed mens dan de allergrootste trainer. Er zullen vast betere trainers zijn dan ik. Maar ik houd het wél al 24 jaar vol. Dan doe je toch iets goed."

Het enige waar De Koning nu mee bezig is, is VVV in de Eredivisie houden. Wat er daarna gaat gebeuren, dat weet de oefenmeester niet. "Misschien wil de club met me door. Misschien zeggen ze wel: 'Hans, halfjaartje was genoeg.' Even goede vrienden", aldus De Koning, die stiekem nog wel een droom heeft. "Natuurlijk zou ik het als Rotterdammer geweldig vinden om ooit in een mentorrol bij Feyenoord te werken. Maar ook in de eerste divisie, waar ik het altijd prima naar mijn zin heb gehad, zou ik zo weer aan de slag gaan. Ik voel me nergens te groot voor."