Vitesse vraagt werktijdverkorting aan vanwege 'onvoorziene omstandigheden'

Vitesse vraagt werktijdverkorting aan vanwege 'onvoorziene omstandigheden'

17-03-2020 07:45 Laatste update: 08:58
39

Ook Vitesse ontkomt er niet aan: de Arnhemse club heeft werktijdverkorting aangevraagd voor alle contractspelers, het kantoorpersoneel en trainers en stafleden uit de jeugdopleiding. 

Steeds meer Nederlandse topclubs kijken naar de financiële gevolgen nu de Eredivisie is stilgelegd vanwege het coronavirus. Vitesse ziet dat de personeelsleden minder kunnen werken door 'onvoorziene omstandigheden'. De gemiste uren voor het personeel worden dan door het UWV aan de voetbalclub betaald. 

De club uit Arnhem geeft aan dat de werktijdverkorting voor het gehele personeelsbestand geldt. "De exacte, individuele invulling hangt af van de noodzakelijke werkzaamheden", geeft een woordvoerder aan in gesprek met De Gelderlander. Naast Vitesse hebben onder meer Go Ahead Eagles, De Graafschap, PSV en een aantal andere Nederlandse clubs al werktijdverkorting aangevraagd.

Ook de spelers van Vitesse werken een individueel trainingsprogramma af, nadat de Nederlandse regering de dringende oproep deed aan de bevolking om zoveel mogelijk thuis te blijven de komende weken.