Debuut in nationale elftal laat op zich wachten: 'Poeh, dat was mentaal zwaar'

Debuut in nationale elftal laat op zich wachten: 'Poeh, dat was mentaal zwaar'

22-03-2020 11:21
6

Cyriel Dessers had zich in maart voor het eerst mogen melden bij de nationale selectie van Nigeria, maar door de massale uitbraak van het coronavirus moet de huidige topscorer van de Eredivisie nog wat langer wachten op zijn debuut.

Dat nieuws kwam voor de spits van Heracles Almelo als een klap, maar hij weet het al snel te relativeren. "Poeh, in het begin was dat mentaal wel zwaar. Ik was wel even aangeslagen, want dat zou het mooiste moment uit mijn carrière zijn geweest", vertelt Dessers in gesprek met de NOS. "Maar natuurlijk zijn er nu veel belangrijkere dingen aan de hand, voor iedereen. Dat debuut kan wel even wachten."

Dessers mist de wedstrijden, maar het geeft hem ook tijd voor andere dingen. "Het moeilijkste vind ik dat er geen einddatum is: het kan een maand duren, maar ook langer. Natuurlijk mis ik het voetballen, de trainingen. Maar ik ben deze week een keer naar de Veluwe gereden om te hardlopen. Dat vond ik eigenlijk heel mooi, zo door het bos en de heidevelden. Hopelijk kan ik zo nog wat meer van de Veluwe zien", sluit de Heracles-spits af.