Topoverleg tussen KNVB, Eredivisie CV, clubs én de overheid

Topoverleg tussen KNVB, Eredivisie CV, clubs én de overheid

23-03-2020 22:50
59

Aankomende dinsdag vindt er overleg plaats tussen de KNVB, de Eredivisie CV en de clubs over de verscherpte maatregelen van het kabinet, meldt het Algemeen Dagblad. Tot 1 juni zijn sportevenementen verboden, waardoor de grote vraag is wat er met het restant van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaat gebeuren.

Aanvankelijk zou er tot 6 april niet gevoetbald worden, maar menigeen ging er al vanuit dat de kabinet de maatregelen zou verscherpen. Dat is maandag ook gebeurd. De KNVB hoopte de Eredivisie voor 30 juni afgerond te hebben, maar dat gaat niet door.

Mattijs Manders, directeur van de ECV, zag dit scenario al aankomen, al had hij wel verwacht dat de overheid de ontwikkelingen van deze week af zou wachten. Hij respecteert de keuze van het kabinet wel. Dinsdag vindt er overleg plaats tussen de diverse partijen en ook met de overheid wordt gesproken, want niet alle vragen zijn na de persconferentie van het kabinet beantwoord.

Tot 1 juni mogen er geen bijeenkomsten worden georganiseerd, maar betekent dat ook dat er niet mag worden getraind? Manders zit nog met vragen en hoopt snel op antwoorden. "Daarom heeft het inhoudelijk ook geen zin om op zaken vooruit te lopen", zegt Manders tegen het AD.

"Er liggen tal van scenario's open. Inhoudelijk is het echt te vroeg om daar al iets over te zeggen. Er is veel collegialiteit en onderling begrip, maar we moeten eerst nog wel op één lijn zien te komen over de beste oplossing."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!