Ultiem compliment voor Frenkie de Jong: plek in 'buitengewoon' Dream Team Xavi

Ultiem compliment voor Frenkie de Jong: plek in 'buitengewoon' Dream Team Xavi

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 11:22zo 29-03-2020 om 11:22

Laatste update: zondag 29 maart 2020 om 16:51zo 29-03-2020 om 16:51

Een ultiem compliment voor Frenkie de Jong: de middenvelder van FC Barcelona staat in het Dream Team van Xavi. In de winter was Xavi één van de voornaamste kandidaten om Ernesto Valverde op te volgen, maar hij bleef bij Al-Sadd uit Qatar. Toch heeft hij wel ideeën over de huidige Barça-selectie.

Na het ontslag van Valverde deed de Barça-leiding meerdere pogingen om Xavi voor de groep te zetten. Het clubicoon weigerde echter tussentijds in te stappen, net als Ronald Koeman. "Ik ben duidelijk dat ik ooit wil terugkeren naar Barcelona. Maar ik heb ook duidelijk gemaakt dat ik mezelf in een project zie dat vanaf de basis wordt opgebouwd en waarin ik de beslissingen neem", verklaart Xavi tegenover La Vanguardia.

Toch loopt de oud-middenvelder (40) al stilletjes vooruit op een rentree in Camp Nou. Xavi is vol lof over de huidige selectie. "Een groot deel lijkt me buitengewoon", antwoordt hij op de vraag hoe zijn Dream Team eruit zou zien. "Beginnend bij de doelman (Marc-André ter Stegen, red.), die mij de beste van de wereld lijkt."

"Jordi Alba, in mijn ogen de beste linksback in de wereld. Gerard Piqué, de beste centrale verdediger ter wereld, Sergio Busquets, de beste verdedigende middenvelder ter wereld. en Lionel Messi, de beste speler ter wereld", aldus Xavi. "Als je dan Luis Suárez, Frenkie de Jong en Arthur daaraan toevoegt, dan heb je spelers die Barcelona nog tien jaar kunnen laten winnen. De basis is goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws