Huntelaar (36) moet 'riant salaris' laten varen: Ajax wil graag met hem door

Huntelaar (36) moet 'riant salaris' laten varen: "Ajax wil graag met hem door"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 10:32wo 01-04-2020 om 10:32

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 10:35wo 01-04-2020 om 10:35

Ajax wil graag door met Klaas Jan Huntelaar, maar de 36-jarige spits moet 'flink inleveren' om in aanmerking te komen voor een nieuw contract. Dat stelt Ajax-watcher Mike Verweij op de website van De Telegraaf.

Ajax zegde deze week het aflopende contract van Huntelaar formeel op. Gesprekken over de toekomst zijn echter gaande. "Ajax en Huntelaar zelf steken niet onder stoelen of banken dat daarover wordt gesproken", aldus Verweij. "Maar om in aanmerking te komen voor een nieuwe verbintenis zal Huntelaar flink moeten inleveren."

Huntelaar keerde in de zomer van 2017 transfervrij terug naar Ajax, dat hem overnam van Schalke 04. Daar stond volgens Verweij een 'riant salaris' tegenover. De ervaren spits, die dit seizoen 839 minuten speelde in 18 competitiewedstrijden, wordt dit jaar nog 37.

"Ajax wil graag met hem door. Maar wel voor een bescheidener salaris", weet Verweij. "Vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat de Amsterdammers vanwege het coronacrisis een jasje moeten uitdoen."

Drie opties
Huntelaar liet deze week in het Algemeen Dagblad weten dat hij mentaal en fysiek nog zéker niet aan het einde van zijn Latijn is. "Voor mij spoken er drie opties door mijn hoofd: of stoppen, of door bij Ajax, of bij een andere club", aldus de oud-spits van Real Madrid, AC Milan en Schalke 04.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat moet Huntelaar doen?

(9424 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws