'Mijn Ajax-vertrek was in februari al rond, maar ik moest in Nederland wachten'

'Mijn Ajax-vertrek was in februari al rond, maar ik moest in Nederland wachten'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 13:50zo 05-04-2020 om 13:50

Siem de Jong in Cincinatti en Luuk de Jong in Sevilla: de twee broers zitten allebei in lockdown door het coronavirus. Het ondernemen staat daardoor even 'on hold', zo laat Siem weten aan Het Parool.

De Jong slijt de dagen met Disney-films kijken met zijn dochter en meer leren over ondernemen. "Mijn broer Luuk en ik zijn ons nog aan het oriënteren voor wat we na onze carrières willen gaan doen", vertelt De Jong (31) vanuit Amerika. "We hebben met een compagnon al een kledinglijn en zitten in het vastgoed. Ondernemen staat nu even on hold. Luuk zit in een lockdown in Spanje, maar we hebben veel contact via Facetime."

Op 9 maart begon de American Dream van De Jong, nadat hij Ajax had ingeruild voor FC Cincinatti. "De transfer was in februari rond, maar ik moest in Nederland wachten tot alle papieren in orde waren. Ik had op 8 maart graag meegedaan tegen Atlanta United, waar Frank de Boer trainer is. Toen ik groen licht kreeg, zijn we met het hele gezin meteen naar Cincinnati gegaan. Maar goed ook, want nu mag je vanuit Europa de VS niet meer in. In deze bizarre periode wil je natuurlijk samen zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws