'Hoedt zoekt club, zet management aan het werk en heeft optie in Italië'

'Hoedt zoekt club, zet management aan het werk en heeft optie in Italië'

08-04-2020 13:50 Laatste update: 14:19
19

Wesley Hoedt wordt door zijn management aangeboden in Italië. De technische afdeling van Bologna, waar ook Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten onder contract staan, heeft te horen gekregen dat de Nederlander vanaf volgend seizoen beschikbaar is.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Hoedt (26) staat onder contract bij Southampton en is door de club al verhuurd aan Celta de Vigo en Antwerp FC. De kans is klein dat de Engelse club hem volgend seizoen wel nodig heeft en daarom gooit zijn management alvast lijntjes uit. Bologna is op de hoogte van de beschikbaarheid van Hoedt en neemt de optie momenteel in overweging. 

Hoedt speelde al twee seizoenen bij SS Lazio en heeft dus een verleden in de Serie A. De club verkocht hem in 2017 voor zeventien miljoen euro aan Southampton. In Nederland speelde Hoedt voor AZ.

Hoedt gaf onlangs in gesprek met Voetbal International aan open te staan voor een terugkeer naar Nederland. "Maar het is geen absolute must. Dat heeft ook met de vele kunstgrasvelden te maken, dat vind ik niet aantrekkelijk. Maar als een Nederlandse topclub informeert, zou ik daar zeker over nadenken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s