Driessen ziet 'twintig' Eredivisie-problemen: 'Welke trainer gaat PSV coachen?'

Driessen ziet 'twintig' Eredivisie-problemen: 'Welke trainer gaat PSV coachen?'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 08:12do 09-04-2020 om 08:12

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 08:17do 09-04-2020 om 08:17

Volgens chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen zijn transfers en spelerscontracten niet de enige probleemstukken als de KVNB de Eredivisie na 1 juli wil uitspelen. Hij neemt PSV als voorbeeld.

"PSV krijgt een nieuwe shirtsponsor per 1 juli. Moet PSV het seizoen uitspelen met Umbro, de oude shirtsponsor, of de nieuwe shirtsponsor Puma?", vraagt Driessen zich af in gesprek met Telegraaf TV. "PSV heeft ook een nieuwe trainer (Roger Schmidt, red.) per 1 juli. Wie moet er voor de groep staan per 1 juli? De nieuwe trainer? Of moet de oude trainer (Ernest Faber, red.) het seizoen afmaken? En zo zullen er nog wel tien, twintig vraagstukken op iedereen afkomen. Het is een heilloze weg, de weg van het geld. Maar geld is nu niet het belangrijkste."

Driessen vindt het onverantwoord dat de KNVB nog altijd plannen maakt om het seizoen in de zomermaanden uit te spelen. "Alles hangt af van de overheid en inmiddels dus ook van de burgemeesters", signaleert de journalist. "Pak je maatschappelijke verantwoordelijkheid, zet er een streep onder, zeg dat we dit niet willen. Alle andere sporten hebben inmiddels wel die streep gezet en hebben gezegd: tot hier en niet verder. Bij de KNVB valt dat kwartje niet. Ze moeten zich daar zorgen gaan maken over hoe de maatschappij naar de KNVB gaat kijken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws