Afscheid aanstaande: 'Ik denk niet dat Ziyech ooit nog terugkeert bij Ajax'

Afscheid aanstaande: 'Ik denk niet dat Ziyech ooit nog terugkeert bij Ajax'

11-04-2020 12:26
74

Het is door de coronacrisis de vraag of Hakim Ziyech nog in het shirt van Ajax te bewonderen zal zijn. De spelmaker maakt deze zomer de overstap naar Chelsea en Sonny Silooy betwijfelt of het in de toekomst van een nieuwe samenwerking komt.

"Ik denk niet dat hij ooit nog terugkeert bij de club", zegt Silooy tegen ELF Voetbal. De oud-speler van de Amsterdamse club vindt hoe dan ook dat Ziyech het geweldig heeft gedaan bij Ajax. "Daar moet je groot respect voor hebben, maar dat betekent niet automatisch dat je een super-Ajacied bent. Hij gaat nu een paar jaar bij Chelsea spelen en als hij het daar goed doet, is hij het boegbeeld voor die club. Wie weet wat hij daarna gaat doen..."

Toch denkt Silooy dat de Marokkaanse international zijn periode in de Johan Cruijff Arena nooit zal vergeten. "Ajax blijft in je bloed zitten. Het is aan hem om te bepalen wat hij daarmee doet. Populair zal hij blijven. Hij is niet voor niets twee keer uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar door de supporters, dus hij heeft iets gedaan waardoor zij van hem houden. Daar draait het voor supporters uiteindelijk om."