'De keuze tussen Ajax en United is makkelijk: bij United is het niveau hoger'

'De keuze tussen Ajax en United is makkelijk: bij United is het niveau hoger'

12-04-2020 07:43
80

Gyliano van Velzen verruilde de jeugdopleiding van Ajax tien jaar geleden voor Manchester United. De inmiddels 26-jarige aanvaller was één van de eerste voetballers die de oversteek maakte, maar de Engelse droom pakte niet uit zoals gehoopt. Spijt heeft hij desondanks niet.

"Zij wilden mij graag hebben en ik heb eigenlijk nauwelijks getwijfeld. Als zo'n grote club komt, is het heel moeilijk om de stap niet te zetten", zegt Van Velzen tegen het Algemeen Dagblad. Hij wordt momenteel door League Two-club Crawley Town verhuurd aan Aldershot Town, dat uitkomt op het hoogste amateurniveau in Engeland.

Wedden

Meer odds

Hoewel hij op het vijfde Engelse niveau acteert, staat Van Velzen nog achter zijn keuze. "Ik zou zeker weten opnieuw naar United gaan. Ik heb daar met geweldige voetballers op het veld gestaan, man", stelt de buitenspeler, die in de jeugd samenspeelde met onder meer Paul Pogba en Jesse Lingard. "De keuze tussen Ajax en Manchester United is eigenlijk makkelijk: bij United is het niveau hoger. Als je het bij Ajax niet redt, wordt het lastig om ergens anders aan de bak te komen. Als je in het buitenland hebt gespeeld, zijn er meer clubs geïnteresseerd."

Dat hij het niet heeft gered, is volgens Van Velzen 'niet pijnlijk'. Hij heeft een duidelijk advies voor jeugdspelers die twijfelen of ze naar het buitenland moeten vertrekken. "Ja, ik zou het zeker weten aanraden. Natuurlijk is het voor iedereen anders, maar als je er klaar voor bent... Zeker weten doen. Waarom niet? Het is echt een prachtig avontuur. Als je het niet doet en je redt het niet in Nederland, sla je jezelf voor de kop."