Nieuwe Hertha-trainer maakt meteen al indruk bij presentatie

Nieuwe Hertha-trainer maakt meteen al indruk bij presentatie

13-04-2020 12:53
5

Bruno Labbadia werd vorige week aangesteld als de nieuwe trainer van Hertha BSC en heeft direct een deel van zijn salaris ingeleverd. Labbadia (54) werd maandagochtend gepresenteerd.

De Duitser tekende een contract tot 2022 en gaat naar verluidt zo'n 3,5 miljoen euro per jaar verdienen. "Labbadia bood Hertha aan om af te zien van een groot deel van zijn salaris tot er weer wordt gevoetbald", zei Hertha-directeur Michael Preetz. 

Hertha was naar eigen zeggen 'de droomclub' van Labbadia. Hij had aanbiedingen van andere clubs, maar die kregen nul op het rekest. "Ik heb clubs afgezegd omdat ik niet halverwege in wilde stappen. Dat is niet wat ik wil. Het was ideaal geweest als het seizoen was afgemaakt met de vorige trainer, dat vindt Hertha ook."

Maar Labbadia kon simpelweg geen nee zeggen. "Ik wil de toekomst vormgeven bij Hertha en zat al een tijdje achter de club aan."

Overigens is Labbadia alweer de vierde (!) trainer van Hertha dit seizoen. Ante Conte werd in november ontslagen en interim-trainer Alexander Nouri werd tijdelijk aangesteld als opvolger van Jürgen Klinsmann, die vanwege een conflict vertrok.