'Een beetje saai' voor nieuwkomer AZ: 'Snap dat het een lastige keuze is'

'Een beetje saai' voor nieuwkomer AZ: 'Snap dat het een lastige keuze is'

13-04-2020 14:27 Laatste update: 14:46
11

Hakon Evjen is weer terug in zijn geboorteland Noorwegen, maar tot een paar weken geleden was dat anders. Als nieuwkomer van AZ was het saai om alleen thuis te zitten, al had hij er niet zoveel moeite mee.

"Normaal heb ik veel contact met teamgenoten zoals Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson. Dat is nu allemaal op afstand, je gaat niet bij elkaar langs. Maar dat is prima, in de huidige situatie is dat makkelijk te accepteren", zegt Evjen op de clubsite van AZ. "Daarnaast heb ik ook nog gewoon contact met mijn vrienden, dus ik hoef me niet eenzaam te voelen."

Inmiddels is Evjen thuis bij zijn familie. De grenzen zijn dicht, behalve voor mensen met een Noors paspoort. Hij probeert zich te vermaken met de Playstation en Nederlandse les. Verder houdt hij zich aan het schema van AZ. "Ik doe af en toe iets met een bal, verder is het vooral hardlopen en krachttraining. Dat is niet zozeer moeilijk vol te houden, maar het begint wel een beetje saai te worden. Ik mis dan vooral het op het veld staan met mijn teamgenoten, want dat is uiteindelijk waarvoor we het doen."

"Maar hoezeer ik daar ook naar uitkijk: het moet in de eerste plaats veilig zijn om met elkaar weer te gaan voetballen en wedstrijden te spelen. Ik weet niet of het verstandig is om alleen het voetbal weer op te starten en alle andere sporten en de rest van de maatschappij in lockdown te houden. Ik kan me voorstellen dat het een moeilijke keuze is voor de partijen die erover beslissen. Hoe dan ook gaat gezondheid voor alles. Als voetballers kunnen we alleen maar afwachten en ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn als het hervat wordt."