Advocaat hoopt op 'beste speler' bij Feyenoord: 'Hij zou er veel voor over hebben'

Advocaat hoopt op 'beste speler' bij Feyenoord: 'Hij zou er veel voor over hebben'

17-04-2020 07:04
66

Dick Advocaat wil door bij Feyenoord. Die keuze heeft de 72-jarige trainer reeds gemaakt, stelt Telegraaf-verslaggever Marcel van der Kraan. Een langer verblijf van Steven Berghuis is één van zijn prioriteiten in De Kuip.

"Ja, hij wil door", zegt Van der Kraan over Advocaat in een Q&A op de website van De Telegraaf. "Hij was in zijn hoofd en in het overleg met Arnesen (technisch directeur, red.) ook al bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen. Hij voelt zich happy bij Feyenoord, hij is blij met de staf die hij heeft en hij ziet toekomst in veel spelers bij Feyenoord."

Advocaat begrijpt dat Feyenoord in de zomer spelers moet verkopen om financieel gezond te blijven. "Toch zou hij er veel voor over hebben als hij Steven Berghuis nog een jaar kan behouden. Dat is zijn beste speler. Een man van assists én doelpunten."

"Het aanblijven of vertrekken van Berghuis is echter niet bepalend voor de beslissing van Advocaat om zijn handtekening onder een nieuw contract te plaatsen", benadrukt Van der Kraan. "Hij kent de mogelijkheden en ook de beperkingen van Feyenoord. Als de coronacrisis niet was ontstaan, zou hij zijn aanblijven al hebben bekendgemaakt."