Van Seumeren: 'Misschien muntje opgooien, niet voor niets die finale gehaald'

Van Seumeren: 'Misschien muntje opgooien, niet voor niets die finale gehaald'

18-04-2020 21:57
89

FC Utrecht moet hét hoogtepunt van het seizoen voorlopig en misschien wel definitief aan zich voorbij laten gaan. De Domstedelingen zouden zondag eigenlijk de bekerfinale tegen Feyenoord spelen in De Kuip.

Die eindstrijd is echter uit de planning gehaald en het is nog maar de vraag of er nog een alternatieve datum gevonden kan worden. "Die datum stond in mijn geheugen gegrift. Het zou een groot feest zijn geworden. We waren zo blij dat we van Ajax hadden gewonnen en naar De Kuip gingen. Maar helaas, alles is nu anders", baalt grootaandeelhouder Frans van Seumeren in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind het angstaanjagend dat de hele maatschappij zo onder invloed kan raken van zo'n virus."

Van Seumeren zou het 'eerlijk' vinden als de finale alsnog gespeeld wordt, maar beseft dat dit hoogstwaarschijnlijk zonder publiek zal moeten gebeuren. "Dat is heel jammer, maar het is niet anders. En als dit seizoen niet uitgespeeld kan worden, dan zou de bekerfinale misschien voor de start van het nieuwe seizoen gespeeld kunnen worden", aldus de zakenman, die er echter rekening mee houdt dat ook dit niet mogelijk is. "En als er uiteindelijk niks mogelijk is, dan moet er maar een muntje opgegooid worden om een winnaar aan te wijzen. We hebben niet voor niets die finale gehaald."