Fortuna Sittard voert reorganisatie door: Hofland hoofdtrainer, nieuwe rol Ultee

Fortuna Sittard voert reorganisatie door: Hofland hoofdtrainer, nieuwe rol Ultee

22-04-2020 15:20 Laatste update: 15:32
29

Groot nieuws uit Limburg: Kevin Hofland is volgend seizoen officieel de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De oud-verdediger van onder meer Feyenoord, PSV en het Nederlands elftal is de opvolger van Sjors Ultee, die technisch manager wordt.

Dat maakt Fortuna woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Hofland verliet twee jaar geleden de jeugdopleiding van PSV voor Fortuna Sittard, waar hij aan de slag ging als assistent-trainer. Omdat hij zijn diploma's nog niet heeft, werkte hij samen met eerst René Eijer en daarna Ultee.

Hofland zit in de afrondende fase van de cursus Coach Betaald Voetbal, maar kan door de coronaperikelen geen examen doen en heeft daarom dispensatie gekregen van de KNVB om volgend seizoen voor het eerst officieel op eigen benen te staan. Kristof Aelbrecht blijft de komende twee seizoenen de rechterhand van Hofland.

Ultee tekent op zijn beurt bij tot medio 2022 en gaat een dubbelfunctie gekleden, als technisch manager en - op verzoek van hemzelf en de club - ondersteuner van Hofland op en naast het veld. Ook zit Ultee tijdens wedstrijden in de dug-out.

'Ultee krijgt als technisch manager onder meer de taak de spelers die actief zijn in Nederland en België in kaart te brengen en in een later stadium met potentiële aanwinsten in gesprek te treden', aldus Fortuna. 'Ook zal hij de contacten met andere clubs, zaakwaarnemers en de KNVB gaan verzorgen. Hierdoor kan Sjoerd Ars zich volledig focussen op zijn rol als hoofd internationale transfers en scouting.'

Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna, is blij met de reorganisatie. "Het was even puzzelen om de toekomstvisie van de club en de kwaliteiten van bovengenoemde personen met elkaar in balans te brengen, maar daar zijn we uiteindelijk wat mij betreft prima in geslaagd."