Eredivisie eindigt met twee topscorers: 'De titel voelt wel heel verdiend'

Eredivisie eindigt met twee topscorers: 'De titel voelt wel heel verdiend'

22-04-2020 16:12 Laatste update: 16:35
23

Cyriel Dessers mag zich officieus Eredivisie-topscorer van het seizoen 2019/2020 noemen. De Belgische spits van Heracles Almelo, die net als Feyenoord-captain Steven Berghuis vijftien keer scoorde, is er trots op, ook al hij zich er iets anders bij voorgesteld.

"Ik zit op de bank en ben topscorer geworden van de Eredivisie", concludeert Dessers in gesprek met TC/Tubantia. "Tenminste dat denk ik, het is nog niet officieel. Het was zo veel mooier geweest als ik dit op het veld had kunnen vieren. Met supporters en met mijn ploeggenoten. Het is een prijs van ons allemaal. Voor mij persoonlijk is het een mijlpaal."

Ook al waren er nog acht speelronden te gaan in de Eredivisie, hij vindt zichzelf de terechte 'winnaar'. "De titel topscorer voelt wel heel verdiend. De meeste goals waren belangrijk en leverden ons punten op. Er zitten niet vijf penalty’s tussen. En vanaf november stond ik al bovenaan, ik ben nog heel even tweede geweest, maar verder bleef ik aan kop."

Dessers is blij dat hij zijn potentie heeft kunnen waarmaken bij Heracles, dat hem vorig jaar overnam van FC Utrecht. "Ik wilde antwoord op de vraag: ben ik een gewone spits of kan ik toch iets extra’s? Veel mensen twijfelden, maar Heracles heeft me de kans gegeven om te laten zien dat ik iets extra’s kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie