Van Stee vangt bot: 'Nog een jaartje Sparta is zeker niet mijn insteek'

Van Stee vangt bot: 'Nog een jaartje Sparta is zeker niet mijn insteek'

22-04-2020 19:10
20

Jurgen Mattheij stevent af op een vertrek bij Sparta. Technisch directeur Henk van Stee van de Rotterdammers probeert hem uit alle macht te behouden, maar de 27-jarige verdediger wil zijn aflopende contract niet verlengen.

"Ik heb afgelopen zomer voor één jaar getekend, omdat ik komende zomer een stap naar het buitenland wil maken. Daar ben ik duidelijk over geweest en zo denk ik er nog steeds over", vertelt Mattheij aan Voetbal International. "Iedereen kent Van Stee, hij blijft het proberen. Soms met een knipoog, maar wel altijd met een gemeende ondertoon."

"Ik begrijp het en er spreekt ook waardering uit", vervolgt de mandekker. "Het wordt nog niet vervelend. Ik blijf gewoon uitleggen hoe ik erin sta. Niemand weet wat de huidige situatie gaat betekenen. Ik verwacht dat clubs gaan wachten. Ik wacht mee. Nog een jaartje Sparta is zeker niet mijn insteek."

Volgens Mattheij moet je 'soms een risico durven nemen'. "Er was wat interesse en er is nog contact. Maar heel snel komt dan de mededeling dat er eerst gewacht wordt. Clubs kunnen nu geen beslissingen nemen."