Pardew reageert op 'bonuscommotie': Je dacht toch niet dat ik dat van plan was

Pardew reageert op 'bonuscommotie': "Je dacht toch niet dat ik dat van plan was"

25-04-2020 22:48
62

Alan Pardew heeft gereageerd op de berichtgeving vanuit Engeland over de prestatiebonus die hij zou ontvangen. Volgens The Mirror had de tussentijds bij ADO Den Haag ingestapte trainer recht op een bonus van honderdduizend pond, omdat ADO onder zijn bewind in de Eredivisie was gebleven.

Een woordvoerder van de Hofstedelingen ontkende deze berichtgeving tegenover Voetbal International, dat nu ook contact heeft gehad met Pardew zelf. Deze bevestigt dat hij eigenlijk een bonus zou krijgen bij handhaving, maar dat hij hiervan afziet. "Formeel kan ik misschien aanspraak maken op dat extraatje, maar je dacht toch niet dat ik dat van plan was, in deze tijd en onder deze omstandigheden", klinkt het.

Pardew laat bovendien weten dat hij het bedrag terug zou storten, mocht ADO alsnog de bonus overmaken. "Met het verzoek er iets goeds mee te doen. Wat mij betreft gaat dat geld dan naar de gezondheidszorg in Den Haag."

"We hebben geluk gehad"
De 58-jarige Londenaar verblijft momenteel in Engeland en volgde vanuit daar het overleg tussen de KNVB en de Nederlandse clubs. Uiteindelijk kon hij opgelucht ademhalen. "We hebben geluk gehad en moeten onze zegeningen tellen. Tegelijkertijd vind ik het wel een terechte beslissing. Er waren nog acht wedstrijden te spelen en zo lang er een kans is op directe handhaving, mag je die een club niet ontnemen." Pardew leeft echter mee met SC Cambuur en De Graafschap. "Nu deze beslissing is gevallen, lijkt het mij op zijn minst fair dat de Nederlandse voetbalbond die clubs op een of andere manier compenseert."