Koster: 'Wij verdienen dit: driekwart gehad, Ajax, AZ en PSV verslagen'

Koster: 'Wij verdienen dit: driekwart gehad, Ajax, AZ en PSV verslagen'

28-04-2020 19:11
148

Willem II-trainer Adrie Koster kan vanzelfsprekend prima leven met de beslissing die de KNVB over het Eredivisie-seizoen heeft genomen. De Tricolores mogen zich als nummer 5 van Nederland opmaken voor Europees voetbal, mits de rechtsgang van nummer 6 FC Utrecht niets oplevert.

De 65-jarige Zeeuw verwacht echter niet dat de rechters roet in het eten gaan gooien. "Definitief is het nog lang niet. Maar het ziet er wel goed uit", laat hij weten aan het Belgische Sport/Voetbalmagazine.

Koster had er al op gerekend dat Willem II van de KNVB Europa in mocht. "Willem II verdient dat. Driekwart van de competitie werkten we af, geen tien duels. We voetbalden goed en versloegen Ajax, AZ en PSV. Dit is dus ook een beetje loon naar werken."

Wanneer De Tricolores aan mogen treden, is nog onduidelijk. In Nederland en Frankrijk mag voor 1 september sowieso niet gevoetbald worden, in de overige landen moet het seizoen 2019/2020 eerst nog afgemaakt worden, indien mogelijk. "Ze willen dat alle duels voor september gespeeld zijn. We moeten afwachten", houdt Koster zich op de vlakte.