Hoop op uitspelen La Liga neemt toe: trainingen vanaf 4 mei weer toegestaan

Hoop op uitspelen La Liga neemt toe: trainingen vanaf 4 mei weer toegestaan

28-04-2020 20:45 Laatste update: 20:47
27

Goed nieuws voor de clubs uit de Primera División: de Spaanse autoriteiten hebben besloten dat er vanaf 4 mei weer getraind mag worden door de profclubs. Premier Pedro Sánchez geeft aan dat de sporters dan weer de velden op mogen.

Hierbij gaat het in eerste instanties om individuele sessies, maar het biedt hoop voor een eventuele hervatting van de Primera División. Vanaf 18 mei mag er namelijk weer in groepen van zes spelers worden getraind, terwijl dat aantal een week later wordt verhoogd tot acht. Er mogen dan niet meer dan tien personen tegelijkertijd op het veld staan, inclusief de trainers en begeleiders.

"Op het gebied van sport is besloten om de trainingscomplexen te openen met versterkte hygiëne- en beschermingsmaatregelen", wordt premier Sánchez geciteerd door Marca. "Ook worden, waar mogelijk, trainingen van professionele clubs worden toegestaan."

Er wordt verwacht dat er op 1 juni geen beperkingen meer zijn als het gaat om het aantal trainende spelers, al moeten de oefensessies wel zonder publiek afgewerkt worden. In Spanje hoopt men dat de competitie op 5 of 12 juni hervat kan worden, aangezien de financiële belangen van de clubs groot zijn.