PSG bereid om thuiswedstrijden eventueel buiten Frankrijk te spelen

PSG bereid om thuiswedstrijden eventueel buiten Frankrijk te spelen

28-04-2020 22:27
13

Paris Saint-Germain zit met een probleem, als het Champions League-seizoen nog hervat kan worden. De Ligue 1-koploper kan in dat geval geen thuiswedstrijden spelen, aangezien de Franse overheid dinsdag een streep heeft gezet door alle grote evenementen tot aan 1 september.

Het betekent dat het Ligue 1-seizoen per direct is afgelopen. De Champions League wordt mogelijk wél hervat: PSG verzekerde zich vlak voor het uitbreken van het coronavirus van een plek in de kwartfinale, door Borussia Dortmund in een leeg Parc des Princes opzij te zetten.

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi benadrukt dat PSG de Champions League wél wil uitspelen en ziet geen andere optie dan uitwijken naar het buitenland. "We respecteren het besluit van de Franse overheid, maar wij willen actief blijven in de Champions League. Als het niet in Frankrijk kan, dan maar in het buitenland, volgens de best mogelijke omstandigheden voor onze spelers en alle andere werknemers", wordt de preses geciteerd door het ANP.

De UEFA hanteert momenteel twee mogelijke scenario's voor het restant van het Champions League-seizoen: tijdens de zomermaanden op midweekse dagen buiten de reguliere competitie om spelen, net zoals tijdens het reguliere seizoen het geval zou zijn, óf een mini-toernooi aan het einde van het seizoen.