KNVB stuurt brief naar clubs: 'Niet een duidelijke meerderheid voor een besluit'

KNVB stuurt brief naar clubs: 'Niet een duidelijke meerderheid voor een besluit'

29-04-2020 14:19 Laatste update: 14:30
194

Het bestuur van de KNVB, bestaande uit Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, heeft woensdag in een brief aan de clubs tekst en uitleg geven over het besluit om het seizoen af te sluiten zonder promotie en degradatie. Tijdens de vergadering met de clubs afgelopen vrijdag stemden zestien clubs juist voor die regeling, terwijl er negen clubs tegen waren en negen clubs neutraal stemden.

Voetbal International publiceerde woensdag delen van de brief die naar clubs is gestuurd. 'Het bestuur betaald voetbal is van mening dat uit deze peiling niet een duidelijke meerderheid blijkt voor de keuze van een bepaald besluit, althans niet een zodanige meerderheid dat deze bepalend zou moeten zijn voor het bestuur betaald voetbal bij het nemen van het betreffende besluit', aldus de KNVB.

De bond benadrukt dat de stemming niet doorslaggevend was voor het besluit van de KNVB. 'Voordat het bestuur betaald voetbal zijn definitieve besluit heeft genomen, heeft het de meningen van de clubs (en de centrale spelersraad en centrale trainersraad) gepolst met betrekking tot het in dezen te nemen besluit. Conform van tevoren is opgemerkt, zouden de kenbaar gemaakte meningen door het bestuur betaald voetbal mede (dit woord staat onderstreept) worden betrokken bij het uiteindelijke besluit. De reden voor deze procedure is dat het bestuur betaald voetbal dit vindt passen bij een zorgvuldig proces en de democratische vereniging die de KNVB is.'

Europa League-ticket
FC Utrecht is ondertussen boos omdat het één wedstrijd minder gespeeld heeft, waardoor het niet een kans krijgt om met een gelijk aantal gespeelde duels het Europese ticket te grijpen. 'Het bestuur betaald voetbal heeft evenwel vastgesteld dat het schrappen van de resultaten van de wel gespeelde wedstrijden uit speelronde 22 (met als resultaat een ranglijst op basis van een gelijk aantal gespeelde wedstrijden), niet leidt tot een andere (eind)rangschikking voor wat betreft de verdeling van de tickets voor de Europese clubcompetities zoals hiervoor omschreven', zo staat in de brief.