Toptransfer voor 'bezeten' Ten Rouwelaar: 'Bij City aan de praat met Kompany'

Toptransfer voor 'bezeten' Ten Rouwelaar: 'Bij City aan de praat met Kompany'

01-05-2020 21:28
16

RSC Anderlecht haalde eerder deze week met Jelle ten Rouwelaar een nieuwe doelmannentrainer in huis. De amper 39-jarige trainer komt over van de Nederlandse laagvlieger NAC Breda. Dat Anderlecht, en vooral Vincent Kompany, net voor Ten Rouwelaar kiest heeft naar verluidt een goede reden.

Trainer Stijn Vreven werkte bij NAC met Ten Rouwelaar en legt tegenover Het Nieuwsblad uit hoe de link met Kompany tot stand is gekomen. "NAC heeft al enkele jaren een samenwerkingsakkoord met Man City en Jelle trok regelmatig naar Manchester om zich technisch bij te scholen", aldus de onlangs bij het failliette Sporting Lokeren vertrokken trainer. "Hij leerde daar de fijnste kneepjes van keeperstraining en raakte er aan de praat met Kompany."

Wedden

Meer odds

'Bezeten trainingsbeest'
Ook Jorn Brondeel zag Ten Rouwelaar vrijwel iedere dag bij NAC. De huidige reservedoelman van FC Twente moest flink aan de bak tijdens de keeperstraining. "Hij is bezeten van het vak. Hij is ook een trainingsbeest", aldus Brondeel. "Dus moest ik vaak op woensdag- of donderdagnamiddag met hem het veld op. Zelfs als de winterstop naderde en er bijna geen wedstrijden meer waren."

De extra trainingsuren wierpen echter hun vruchten af, merkte de Oost-Vlaming uiteindelijk. "Terwijl het regende, zag ik mijn ploegmaats vrolijk naar huis gaan en ik baalde als een stekker. Maar kort na Nieuwjaar (op 16 januari 2017 tegen Jong FC Utrecht, red.) pakte ik een penalty waardoor we die match wonnen. Aan één blik van Jelle had ik genoeg om te weten dat dit mijn beloning was voor al die extra uren."