Update: Barça verzekert: 'probleemgeval' De Jong op tijd terug in Catalonië

Update: Barça verzekert: 'probleemgeval' De Jong op tijd terug in Catalonië

02-05-2020 07:56 Laatste update: 03-05-2020 10:02
53

FC Barcelona wil de spelers volgende week weer op de club verwelkomen, maar de terugkeer van Frenkie de Jong heeft nog wat voeten in de aarde. De oud-Ajacied keerde voor de alarmtoestand in Spanje terug naar Nederland.

De 22-jarige middenvelder zag in eigen land meer ruimte om te trainen. Nu Barça vanaf woensdag zijn spelers één voor één wil gaan testen op het coronavirus, wordt De Jong maandag terugverwacht, meldt AS. Het is alleen nog de vraag of dat op tijd lukt, aangezien er nauwelijks (directe) vluchten zijn tussen Spanje en Nederland.

De Jong is daarmee het grootste 'probleemgeval' voor de Spaanse kampioen, die desondanks optimistisch is gestemd. De logistieke afdeling van Barcelona onderzoekt momenteel alle mogelijkheden om hem naar Catalonië te halen. Dat geldt ook voor Martin Braithwaite. Het hotel waar de Deense aanvaller sinds zijn transfer verbleef moest de deuren sluiten, waardoor hij terugkeerde naar zijn huis in Madrid. Veel problemen verwacht de club echter niet voor hem.

Trainer Quique Setién wil na het testen van de spelers in aangepaste vorm de training hervatten, zoals dat ook in Nederland gebeurt. Of het seizoen in de Primera División nog wordt uitgespeeld, is onduidelijk.

Update: Frenkie de Jong is op tijd terug in Barcelona om zich net als zijn teamgenoten te laten testen op het coronavirus, voordat de Catalanen de training hervatten. Dat verzekert Barça aan AS. De Nederlandse middenvelder vormde een 'probleemgeval', schreef de Spaanse krant zaterdag. Hij is er echter in geslaagd om een vliegticket naar Barcelona te bemachtigen.