'Had er met Oranje bij moeten zijn in 2010, maar had m'n kansen verpest'

'Had er met Oranje bij moeten zijn in 2010, maar had m'n kansen verpest'

02-05-2020 20:50
52

Theo Janssen had er op het WK van 2010 in Zuid-Afrika bij moeten zijn, vindt hij. De ex-middenvelder beleefde zijn beste jaren bij FC Twente, vóór hij naar Ajax vertrok. Janssen heeft vijf interlands gespeeld voor Oranje.

"Dat is wat weinig", zegt Janssen in een uitgebreid interview met de Gelderlander. "Ik had erbij moeten zijn op het WK van 2010. Maar ik had mijn kansen daarvoor al verpest. Ik zegde vaak af. Met kleine blessures. Maar ja, Nederland had ook Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Dan dreigde vooral de bank. Dat vond ik niets. Als ik kwam, wilde ik spelen."

Janssen wekte bij FC Twente belangstelling van diverse clubs, waaronder Ajax en VfL Wolfsburg. "Ik heb vier jaar in de top gespeeld. Bij Twente en Ajax. Spijt heb ik niet. Ik constateer slechts dat ik te laat ben ingestapt. Bij Vitesse had ik een geweldige tijd. Maar bij Twente werd ik 20 tot 30 procent beter."

De reden laat zich raden. "Ik voetbalde met betere spelers. Daardoor werd ik beter. Bij Vitesse speelde ik gewoon goed, denk ik. Maar ik was ook gemakkelijk. Bij Twente was mijn discipline en focus maximaal."