'Ten Rouwelaar wil groot NAC-talent naar Anderlecht halen: gesprekken opgestart'

'Ten Rouwelaar wil groot NAC-talent naar Anderlecht halen: gesprekken opgestart'

06-05-2020 10:41
22

Jelle ten Rouwelaar berooft zijn oude club NAC Breda mogelijk van een groot talent. De nieuwe keeperstrainer van Anderlecht heeft het vizier gericht op Bart Verbruggen.

Dat meldt Het Nieuwsblad woensdag. Ten Rouwelaar (39) maakte afgelopen week officieel de overstap van NAC naar Anderlecht. Geruchten over die transfer deden al langer de ronde. Hij kon ook naar FC Groningen en PSV.

Ten Rouwelaar hoopt dat Verbruggen bereid is om dezelfde overstap te maken. De zeventienjarige doelman staat bekend als groot talent en komt al uit voor Oranje O18. Hij speelt momenteel bij NAC O19. Verbruggen behoorde wel al een aantal keren tot de wedstrijdselectie van het eerste van NAC, maar maakte zijn debuut nog nooit.

De gesprekken zijn inmiddels opgestart, weet Het Nieuwsblad. Anderlecht zal een transfersom moeten betalen aan NAC, omdat Verbruggen nog een contract heeft tot 2022. In oktober vorig jaar tekende hij zijn eerste profcontract.

Technisch directeur Tom Van den Abbeele was destijds blij dat NAC Verbruggen vast wist te leggen en noemde hem 'een van de meest talentvolle keepers van zijn leeftijd in Nederland', maar zal nu het onderste uit de kan moeten zien te halen in de gesprekken met Anderlecht.