De Graafschap verbaasd door onverwacht KNVB-advies: 'Nog steeds vol vragen'

De Graafschap verbaasd door onverwacht KNVB-advies: 'Nog steeds vol vragen'

07-05-2020 14:58
41

De KNVB heeft De Graafschap sinds het veelbesproken besluit om de promotie-/degradatieregeling af te schaffen meerdere keren geadviseerd naar de rechter te stappen. Dat onthult de verbaasde voorzitter Hans Martijn Ostendorp in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"We hebben verschillende pogingen gedaan inhoudelijk in gesprek te komen met de KNVB. Onze voorkeur ging er naar uit zonder rechtszaak tot een oplossing te komen. Om de procedure nog eens te bekijken en om te onderzoeken of een Eredivisie met twintig clubs echt niet mogelijk is", zegt Ostendorp, die dat wilde afdwingen op een vervroegde ledenvergadering.

De voorzitter van De Graafschap kreeg tot zijn verbazing echter het advies uit Zeist om het juridische pad te bewandelen. "In een gesprek met Eric Gudde (directeur betaald voetbal, red.), die met moeite tot stand kwam, zijn we niet veel verder gekomen dan dat hij zijn besluit nog eens heeft uitgelegd. We zitten nog steeds vol vragen."

Vrijdagochtend dient in Utrecht het kort geding van De Graafschap en SC Cambuur tegen de KNVB. Het doel is om het besluit van de KNVB terug te draaien, zodat de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen in een Eredivisie met twintig clubs kunnen spelen. "Wij hebben veel vertrouwen in onze advocaat", zegt Ostendorp over jurist Dolf Segaar.