Van der Sar waarschuwt topclubs: 'Geen vijftig procent korting, vergeet het maar'

Van der Sar waarschuwt topclubs: 'Geen vijftig procent korting, vergeet het maar'

07-05-2020 18:39
81

Ajax-directeur Edwin van der Sar is absoluut niet van plan om zijn spelers in de uitverkoop te doen. Volgens de oud-doelman heeft de huidige voetbalstilte geen invloed op de prijskaartjes van begeerde Ajacieden als Andre Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek.

Van der Sar is bereid om het drietal te laten gaan, mits geïnteresseerde clubs de juiste prijs op tafel leggen. "Vorig jaar hebben we met Onana, Tagliafico en Van de Beek afgesproken om nog één jaar te blijven en dan te kijken naar de volgende stap in hun carrière. Daar is niets aan veranderd. Er zal geen korting van vijftig procent zijn, vergeet het maar", waarschuwt Van der Sar de eventuele gegadigden in gesprek met Reuters.

Wedden

Meer odds

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge voorspelde onlangs dat de transferbedragen in het voetbal zouden kelderen, als gevolg van de inkomsten die de clubs mislopen. "Maar voor clubs als Bayern is dat makkelijk om te zeggen. Zij kopen, terwijl wij juist verkopen", werpt Van der Sar tegen. "Natuurlijk zijn transfers van 150 à 200 miljoen euro voorlopig verleden tijd. Maar bij Ajax opgeleide spelers vertegenwoordigen nog altijd een grote waarde: goed opgeleid en inmiddels volop ervaring in het Europees voetbal."

Bang voor een leegloop is de Ajax-directeur dan ook niet. De Chelsea-transfer van Hakim Ziyech werd in februari beklonken, maar sindsdien is het stil geworden. "Vorig jaar hoorde ik in januari dat we zeven, acht spelers kwijt zouden raken. Uiteindelijk vertrokken er maar twee sleutelspelers", doelt Van der Sar op Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.