Mulder en Van Gelder spreken zich uit: 'Dan staat Nederland voor schut'

Mulder en Van Gelder spreken zich uit: 'Dan staat Nederland voor schut'

08-05-2020 09:45
46

Youri Mulder vraagt zich af of het verstandig is dat er in Duitsland weer gevoetbald gaat worden. Volgende week staan de eerste wedstrijden in de Bundesliga weer op het programma, zo werd deze week besloten.

De grote bonden zijn van plan om de competities uit te spelen, behalve de Eredivisie. "Is het zo erg dat er een paar maanden niet gevoetbald wordt?", vraagt Mulder zich af bij Beau. "Het is veel belangrijker dat je veiliger en zekerder een competitie kunt beginnen. Moet je dan alles in het werk stellen om nog tien wedstrijden uit te stellen zodat er een kampioen uitgeroepen wordt?"

"Ik vind het fatsoenlijk richting de mensen in de ziekenhuis dat er even niet gevoetbald wordt", voegt Mulder toe. "In Engeland zitten ze midden in de piek, terwijl ze het daar al over de competitie hebben. Ik vind het raar."

TV-presentator en commentator Jack van Gelder spreekt zich ook uit. "De situatie in Duitsland is niet te vergelijken met die in Nederland. Allereerst gaat het daar om geld, maar ook om het vergroten van populariteit. Dat zag je ook bij de besluitvorming van Mark Rutte en het kabinet: geef ze brood, vrijheid en ruimte. In Duitsland is het makkelijker om over de burgemeesters heen te gaan. Toen er hier werd getwijfeld riepen burgemeesters al van alles."

Duitsland gaat aankomende week dus weer beginnen, maar wat als het fout gaat? "Het kan lukken, maar als er een paar coronagevallen komen gaan ze weer op de handrem. De KNVB heeft nadrukkelijk gewacht tot het besluit van de regering omdat zij de stekker er niet uit wilden trekken. Daardoor konden zij de tv-gelden van FOX veiligstellen."

"Stel dat het daar overal lukt en wij hebben het als enige niet gedaan, dan staan we ook redelijk voor schut, hoor", aldus Van Gelder.