VVV zoekt via Google op 'spelers met Europese ervaring' en presenteert nieuweling

VVV zoekt via Google op 'spelers met Europese ervaring' en presenteert nieuweling

09-05-2020 15:12 Laatste update: 15:19
61

VVV-Venlo heeft zaterdagmiddag op ludieke wijze een nieuwe aanwinst gepresenteerd. De 31-jarige linksback Lukas Schmitz komt over van het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

VVV heeft via de officiële kanalen een video gedeeld waarin technisch manager Stan Valckx via Google zoekt naar potentiële versterkingen. Onder meer Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk vallen niet bepaald in de smaak bij Valckx, die het vervolgens probeert met de zoekterm 'spelers met Europese ervaring'. Schmitz kwam dit seizoen met Wolfsberger uit in de Europa League, maar zal tot 2022 in De Koel spelen. Beide partijen hebben bovendien een optie voor nóg een seizoen bedongen.

Wedden

Meer odds

PSV-doelman Lars Unnerstall heeft een rol gespeeld in de transfer van landgenoot Schmitz. "Lukas kwam bij ons op de radar door een tip van Lars Unnerstall, met wie hij nog samen speelde bij Fortuna Düsseldorf. We hebben hem een tijd gevolgd", aldus Valckx over de nieuwste VVV-aanwinst, die ook voor Schalke 04 en Werder Bremen uitkwam. "Lukas heeft enorm veel ervaring opgedaan in de Duitse én Oostenrijkse Bundesliga en in de Europese clubcompetities waarin hij uitkwam en kan met die bagage extra sturing bieden in de verdedigende linies."

Schmitz kan ook op het middenveld uit de voeten, maar lijkt in eerste instantie gehaald als opvolger van Roel Janssen. De linksback verkaste onlangs naar provinciegenoot Fortuna Sittard.