Fans Ajax Cape Town vrezen Ajax-vertrek: 'Grootste verlies dat ons kan overkomen'

Fans Ajax Cape Town vrezen Ajax-vertrek: 'Grootste verlies dat ons kan overkomen'

11-05-2020 11:48 Laatste update: 11:52
24

De fans van Ajax Cape Town willen dat Edwin van der Sar binnenkort met duidelijkheid komt over de samenwerking tussen Ajax en de club uit Zuid-Afrika. Er gaan geruchten dat de Amsterdammers de samenwerking met Ajax Cape Town op willen zeggen.

In een brief aan het adres van Van der Sar, in handen van Ajax Showtime, vragen de supporters van Ajax Cape Town om duidelijkheid. 'De laatste tijd valt in de media te lezen over het mogelijke vertrek van Amsterdam in deze samenwerking', stelt voorzitter Marlon Moses van de supportersgroep. 'Het zou het grootste verlies zijn dat ons ooit kan overkomen. Jonge kinderen dromen ervan om voor Ajax Cape Town en later Ajax te spelen. Het zal heartbreaking zijn als Ajax zich besluit terug te trekken.'

Het moge dus duidelijk zijn dat men in Zuid-Afrika hoopt dat de samenwerking verder doorgezet kan worden. 'Het is aantrekkelijk en ontwikkelt voetballers die perfect tweebenig zijn', is Moses lovend over de Nederlandse trainingsmethodes.

Moses sluit de brief af met vier vragen aan het adres van de algemeen directeur van Ajax. Gaat Ajax zijn aandelen in Ajax Cape Town verkopen? Wanneer wordt er een beslissing genomen over de toekomst van de club? Wat zijn op het moment de overwegingen om wel of niet door te gaan en is er een mogelijkheid om de samenwerking opnieuw te starten met meer inbreng van Nederlandse trainers in Zuid-Afrika?