Linssen en Diemers kunnen lucratief contract vergeten: club valt om

Linssen en Diemers kunnen lucratief contract vergeten: club valt om

12-05-2020 10:13
79

Feyenoord heeft in de strijd om Bryan Linssen en Mark Diemers geen concurrentie meer van Tianjin Tianhai. De Chinese club, die de laatste weken in verband werd gebracht met de spelers van respectievelijk Vitesse en Fortuna Sittard, is volgens Chinese media failliet verklaard.

Voor Tianjin Tianhai speelden in het verleden Alexandre Pato, Axel Witsel en Anthony Modeste. Fabio Cannavaro was er recentelijk trainer. De club werd zwaar getroffen door de coronacrisis, ook al bereikte het met de spelersgroep een akkoord over het inleveren van een groot deel van het salaris. Maandag heeft de club faillissement aangevraagd, nog voordat het nieuwe seizoen van de Chinese Super League begonnen is.

Wedden

Meer odds

De financiële positie van Tianjin Tianhai was al slecht door een schandaal dat plaatsvond eind 2018. De geldschieter van de club, toen nog Tianjin Quanjian genaamd, werd gearresteed vanwege illegale marketingpraktijken. De naam werd veranderd, de geldkraan ging dicht en de sterren vertrokken. Afgelopen seizoen wist Tianjin Tianhai ternauwernood degradatie te voorkomen. Uiteindelijk bleek de coronacrisis het laatste zetje richting de afgrond. De opengevallen plek in de Super League door het faillissement van Tianjin Tianhai wordt hoogstwaarschijnlijk ingenomen door het gedegradeerde Shenzhen.

De laatste weken werd Tianjin Tianhai serieus in verband gebracht met Linssen, Diemers en ook Tim Matavz. Voor de spelers zou een zeer lucratief contract klaar hebben gelegen in China. Linssen is intussen in onderhandeling met Feyenoord, terwijl ook Diemers in de belangstelling van de Rotterdammers staat.