De Telegraaf: Ajax maakt 'royaal gebaar' en neemt risico van 14 miljoen

De Telegraaf: Ajax maakt 'royaal gebaar' en neemt risico van 14 miljoen

12-05-2020 17:12
79

De Telegraaf is in het bezit van een brief die Ajax naar zakelijke relaties heeft gestuurd. De club heeft volgens de krant 'een royaal gebaar gemaakt' naar zijn business-seat- en skyboxhouders. 

De zakelijke relaties kunnen voor volgend seizoen gewoon hun plek in de business-seat en/of skybox reserveren en lopen geen enkel risico, want dat neemt Ajax. Als het aankomende seizoen volledig zonder publiek wordt gespeeld, dan maakt Ajax in totaal veertien miljoen euro terug over naar de business-seat- en skyboxhouders, meldt de krant.

'We factureren het komend seizoen het Ajax Business Membership in twee termijnen, mede op basis van veel verzoeken die we hierover hebben ontvangen', citeert De Telegraaf uit de brief van Ajax. De eerste rekening wordt rond 15 juli verstuurd en betreft vijftig procent van het totaalbedrag, schrijft de krant. Als de tribunes het hele seizoen vol zitten, verstuurt Ajax rond 15 januari de tweede factuur.

Wanneer er pas in de tweede seizoenshelft weer publiek welkom is, verstuurt Ajax de tweede rekening niet. 'Indien we vanaf enig moment gedurende het seizoen, bijvoorbeeld in november 2020 of in maart 2021, weer met publiek mogen spelen, verrekenen we naar rato van het aantal gemiste thuiswedstrijden dit bedrag met de eerste of tweede factuur', citeert De Telegraaf.

Mocht er helemaal geen publiek welkom zijn in het aankomende seizoen 2020/2021, dan hoeven zakelijke relaties helemaal niets te betalen. Ajax legt het risico dus volledig bij zichzelf. 'Hiermee denken we niet alleen duidelijkheid te verschaffen, maar ook onze verantwoordelijkheid te nemen en op deze manier gehoor te geven aan signalen die wij vanuit Ajax Business Members ontvangen.'

Ajax loopt nog eens dertien miljoen euro aan inkomsten mis als het stadion een heel seizoen lang leeg blijft.