Stam reageerde zich af op natrappende tegenstander: Dit is gewoon smerig spel

Stam reageerde zich af op natrappende tegenstander: "Dit is gewoon smerig spel"

14-05-2020 17:58 Laatste update: 18:01
45

Pietro Parente zal voor altijd herinnerd worden aan zijn aanvaring met Jaap Stam in de Serie A. De toenmalige spits van Ancona probeerde in een wedstrijd tegen SS Lazio na te trappen tegen de inglijdende Stam, die daar echter niet van gediend was en Parente hardhandig tot de orde riep.

De Rots van Kampen kan zich het moment nog goed herinneren. "Hij probeert me op mijn dijbeen te trappen en daar was ik niet zo gecharmeerd van", zegt hij met gevoel voor understatement in de Ziggo Sport-rubriek Tussen de Palen. "Ik vond het niet zo erg om tegen harde, agressieve spelers te spelen. Dat kan gebeuren. Maar dit is gewoon smerig spel."

Wedden

Meer odds

De reactie van Stam was allesbehalve geacteerd, benadrukt de dit seizoen bij Feyenoord ontslagen trainer. "Dit was wel woede. Niet optreden in de zin van: ik moet iets doen. Of: ik moet mezelf laten gelden. Gewoon vanuit mijn impuls, wat je op dat moment meemaakt."

De ingreep van Stam en de reactie van de geschrokken Parente spreken anno 2020 nog steeds tot de verbeelding: de beelden van het moment zijn dan ook vaak rondgegaan op internet. De hoofdrolspeler heeft daar echter zijn bedenkingen bij. "Ik ben er niet trots op, maar het zijn wel momenten die vaak terugkomen en waar je vaak aan herinnerd wordt. Mensen associëren mij vaak met dit soort dingen, maar dat is absoluut niet het geval. Ik vond mezelf als speler fair en probeerde alles volgens de Nederlandse voetbalschool op te lossen."