Ziyech na duidelijke taal Overmars: Ik had al een streep door Ajax gezet

Ziyech na duidelijke taal Overmars: "Ik had al een streep door Ajax gezet"

14-05-2020 20:23
101

Hakim Ziyech gaat de geschiedenisboeken in als een van de beste Ajax-aankopen ooit, maar het had niet veel gescheeld of de Marokkaan had helemaal niet in Amsterdam gespeeld.

Ziyech stond in 2016 op de radar bij Ajax, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars maakte via de officiële kanalen duidelijk dat ze de ster van FC Twente niet zouden halen. "Het ging bijna mis. Je krijgt de berichten uit de media ook mee. Je hoort dan dat ze je niet gaan halen. Dan moet je verder kijken. Je kunt niet te lang blijven wachten. Het leven gaat gewoon door. Ik had al een streep door Ajax gezet", zegt Ziyech in zijn afscheidsinterview met Ajax TV.

Wedden

Meer odds

Uiteindelijk kwam het alsnog goed. Na de Champions League-uitschakeling tegen FK Rostov besloot Ajax toch weer wel voor Ziyech te gaan. "M'n zaakwaarnemer zei tegen me dat Ajax weer belde. Toen zei ik: bel de andere clubs maar af, ik blijf in Nederland. Ik kan me die dag nog goed herinneren. Het is uiteindelijk goed gekomen."

Ziyech heeft Ajax ervaren als een warm bad. "Ik ben niet iemand die gelooft wat er gezegd wordt. Je hoorde altijd dat Ajax een kille club is, maar dat had ik vanaf het eerste moment niet. Als je er eenmaal zit is het een hele warme club."