Ajax, AZ, Feyenoord en PSV volgen talent: Het is allemaal bizar snel gegaan

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV volgen talent: "Het is allemaal bizar snel gegaan"

15-05-2020 08:55
37

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV volgen hem, maar Micky van de Ven heeft het idee dat hij pas net is begonnen. De negentienjarige verdediger van FC Volendam ontwikkelde zich na zijn profdebuut, amper zeven maanden geleden, in recordtempo.

"Het is allemaal bizar snel gegaan, onwerkelijk snel", vertelt Van den Ven in een interview met Voetbal International. Hij vindt dat hij het 'snel heeft opgepikt'. "Het bleef ook maar goed gaan. Met mij en met Volendam. De periodetitel was een prachtige beloning en toen kwam het plotselinge einde in verband door de coronamaatregelen."

Als hij wordt gevraagd naar zijn voorbeelden, noemt Van den Ven twee oud-Ajacieden. "De Ligt is zeker een voorbeeld", zegt hij. "Zo jong en al zo goed, op jonge leeftijd je staande houden in een grote Europese competitie is gewoon hartstikke knap. Een voorbeeld, ja. Er is geen regel hoe oud je moet zijn om een stap te maken. De Ligt liet het bij Ajax al op het allerhoogste podium zien, dan ben je toe aan de volgende stap. Wat mijn volgende stap is? Geen idee, voorlopig ben ik gewoon de centrale verdediger van FC Volendam en heb ik nog geen heel seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld."

"Ik hoor weleens dat mensen vinden dat ik wel iets heb van Vertonghen", vervolgt Van den Ven. "Dat heeft vooral te maken met opkomen en inschuiven. Zo herinner ik me hem bij Ajax ook, ik zag hem als kleine jongen met de bal aan de voet indribbelen. Inschuiven mag en moet van de trainer. Jonk (trainer Volendam, red.) eist het haast."