Van Gaal wijst naar Duitsland, Spanje en Engeland: 'Slecht besluit, blijf ik bij'

Van Gaal wijst naar Duitsland, Spanje en Engeland: 'Slecht besluit, blijf ik bij'

15-05-2020 20:34
82

Louis van Gaal vindt het spijtig dat zijn oude club Ajax dit seizoen niet meer de kans krijgt om de strijd om de landstitel af te maken. De KNVB besloot eind april om het seizoen voortijdig af te breken en geen kampioen aan te wijzen.

De vrijdag op Sportpark De Toekomst aanwezige Van Gaal vindt deze beslissing echter voorbarig. "Ik vind dat we in Nederland veel te makkelijk afscheid hebben genomen van de huidige competitie", vertelt hij aan Ajax TV. "Nu blijft er altijd iets vervelends hangen. Dat Ajax op nummer één is gezet (en hoogstwaarschijnlijk direct de Champions League in mag, red.), vind ik logisch, geen probleem ook. Maar je moet de kansen openhouden. Bij spelen zonder publiek had je tegemoet kunnen komen aan de sponsoren. Mensen willen toch voetbal zien."

Van Gaal – die bezig is aan de promotietour voor zijn biografie LvG – wijst op de topcompetities in Europa. "In Duitsland wordt de competitie opgestart. In Spanje, waar het nog veel erger was, wordt het gewoon opgestart. In Engeland ook. Dus ik denk dat het geen goede beslissing was, blijf ik gewoon bij."