Dest op voorpagina's in Catalonië: 'Barcelona kent vraagprijs van Ajax'

Dest op voorpagina's in Catalonië: 'Barcelona kent vraagprijs van Ajax'

17-05-2020 09:15 Laatste update: 09:23
95

De geruchten over een transfer van Sergiño Dest naar FC Barcelona winnen aan kracht. De negentienjarige rechtsback van Ajax prijkt zondag op de voorpagina's van de Catalaanse sportkranten.

Vooral Diario Sport pakt groot uit met Dest. Barça is zeer geïnteresseerd en informeerde al bij Ajax naar de transfersom. De Amerikaanse international moet twintig miljoen euro kosten. Dat is naar verluidt tien miljoen minder dan voor de uitbraak van de coronacrisis. Eerder werd een vergelijkbaar bod van Bayern München nog afgeslagen. De Bundesliga-topclub zit ook achter Dest aan, maar zijn voorkeur gaat uit naar de Catalanen.

Sport en El Mundo Deportivo benadrukken dat van een akkoord nog geen sprake is, maar zijn het erover eens dat Dest een belangrijke kandidaat is om Nélson Semedo op te volgen in Camp Nou. De Portugees bereikte geen akkoord over een nieuw contract. Hij staat in de belangstelling van Manchester City, maar de kans is groot dat hij in een transfer van Miralem Pjanic (Juventus) of Lautaro Martínez (Internazionale) wordt betrokken.

MD wijst erop dat Dest wordt vertegenwoordigd door Stellar, dat ook de belangen van Barça-talenten Iñaki Peña en Ilaix Moriba behartigt. Bovendien speelt met landgenoot Konrad de la Fuente een goede vriend van de Ajacied in de jeugd van de Spaanse kampioen. Dest ligt nog tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff Arena.