'Twente zou leuk zijn, maar ze weten zelf heel goed wie ze moeten hebben'

'Twente zou leuk zijn, maar ze weten zelf heel goed wie ze moeten hebben'

17-05-2020 09:56
23

Mark Wotte ziet een terugkeer bij FC Twente wel zitten, zo lijkt het. Hij groeide op in Enschede en speelde in de jeugd van de Tukkers, die nog een technisch directeur, trainer en hoofd opleidingen zoeken voor het nieuwe seizoen.

Heeft Wotte zijn CV al gestuurd naar algemeen directeur Paul van der Kraan? "Zou leuk zijn, maar ik denk dat ze bij FC Twente zelf heel goed weten wie ze voor die functies moeten hebben, daar hebben ze mijn CV niet voor nodig", zegt de oud-trainer van ADO Den Haag, FC Utrecht en Willem II tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat ze kiezen voor mensen met visie, die bovendien gevoel hebben bij de club."

Wotte is momenteel werkzaam als directeur van de jeugdopleiding van Al-Wahda in Abu Dhabi, maar voelt zich nog altijd een Tukker. "Ja, absoluut! Ik ben er al 40 jaar weg, maar kom er nog regelmatig. De band met mijn broers Jeroen en Robert, die in Goor en Enschede wonen, is hecht. Mijn vader is vorig jaar helaas overleden. Mijn moeder is 85 en woont in een verzorgingshuis in Enschede."

"We skypen bijna dagelijks. Een rondje door Deppenbroek, de wijk waar ik ben opgegroeid, even naar De Kater op de Oude Markt, dat is voor mij toch thuiskomen", aldus Wotte.