'Einde profcarrière lonkt voor Van Duin: sluitpost kandidaat-opvolger van Babos'

'Einde profcarrière lonkt voor Van Duin: sluitpost kandidaat-opvolger van Babos'

17-05-2020 21:46
12

Het vertrek van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar bij NAC Breda zou zomaar eens door kunnen werken tot in Groningen. Volgens de Gelderlander moet FC Groningen-doelman Marco van Duin de nieuwe keeperstrainer van NEC worden.

In Nederland is het de afgelopen weken een komen en gaan van keeperstrainers. Bij NEC werd die functie bekleed door Gábor Babos, die door NAC echter is ingelijfd als opvolger van Ten Rouwelaar. De Nijmegenaren zijn op zoek naar een opvolger en lijken uit te zijn gekomen bij Van Duin, die NEC in twee periodes al als keeper diende.

De 33-jarige Noord-Hollander is momenteel nog reservekeeper bij FC Groningen, dat begin februari echter al besloot de samenwerking tot één jaar te beperken. Van Duin liet toen weten 'op een kruispunt van wegen' te staan. Of hij verder wilde als prof of wilde beginnen aan een maatschappelijke carrière, had hij toen nog niet besloten.

Van Duin stond tussen 2010 en 2012 en tussen 2015 en 2019 onder contract in Nijmegen. In totaal kwam hij tot negentien optredens namens NEC, waarvan drie in de Eredivisie.