Feyenoord-stadion ziet problemen op zich afkomen en vraagt om financiële steun

Feyenoord-stadion ziet problemen op zich afkomen en vraagt om financiële steun

18-05-2020 07:41
83

De directie van Feyenoord-stadion De Kuip is in gesprek met de gemeente Rotterdam over eventuele financiële hulp. Dat bevestigt woordvoerder Ruud Bijl aan het Algemeen Dagblad.

Als gevolg van de coronacrisis ligt de Nederlandse voetbalwereld op zijn gat. Naast het gebrek aan wedstrijden, wordt De Kuip ook hard geraakt doordat inkomsten van dochterondernemingen zijn weggevallen. "Het stadion is in gesprek voor als er mogelijk een probleem ontstaat", vertelt Bijl aan het AD. "Als je een goed ondernemer bent, dan ga je in op dit soort toekomstige situaties."

De gemeente Rotterdammers erkent een rol te kunnen spelen in het overeind houden van De Kuip. "Wij hebben een gesprek waarin zij met redelijke open boeken zeggen: het kan zo zijn dat we ergens in het najaar vastlopen in een betalingsprobleem. Dan gaan we praten, zoals we dat ook met andere instellingen doen", aldus wethouder Arjan van Gils bij RTV Rijnmond. "Dan gaan we kijken wat voor maatwerk we kunnen leveren."

Feyenoord City
Volgens de woordvoerder van De Kuip komen de plannen voor Feyenoord City vooralsnog niet in gevaar. "We zijn het definitieve ontwerp aan het afronden en hebben de omgevingsvergunning aangevraagd", aldus Bijl. Over twee jaar moet de eerste paal de grond in voor het stadion met 63.000 plekken. De oplevering staat gepland voor 2025.